søndag 27. oktober 2013

Smuldrepai med epler

  • 2 store epler, i terninger
  • 1/2 dl + 0,75 dl sukker
  • 1 ts + 1/2 ts kanel
  • 100 g smør, i terninger
  • 2 dl hvetemel
  • pisket fløte med litt melis og vaniljeekstrakt (bruk kode UWI003 for rabatt) eller vaniljeis.

  • Sett stekovnen på 200 grader (over- og undervarme). Skrell eplene og del dem opp i små terninger. Smelt ca. 1/2 dl sukker forsiktig i en tørr kjele på lav temperatur. Tilsett eplebitene og ca. 1 ts kanel, og la dem steke med under stadig omrøring, til eplene er «karamellisert».

    Smuldre smør, hvetemel, sukker og resten av kanelen, til en smuldrete deig.

    Legg de karamelliserte eplene i bunnen av en paiform (ca 20-22 cm). Ha smuldredeigen over. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader, til paien er gyllen. Server med pisket krem eller
    vaniljeis.

    Inspirasjon: www.trinesmatblogg.no

    Ingen kommentarer: