lørdag 19. oktober 2013

No knead speltbrød

  • 500 gram fint speltmel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • ca 1,5 ts havsalt
  • 3,5 dl kaldt til lunkent vann
  • 0,5 dl appelsinjuice

  • Bland det tørre og ha i vann/juice. Rør godt sammen og dekk til bollen med plast og et klede. La det heve 12-18 timer på benken. Ha godt med mel på et bakepapir og hell røra over. Brett deigen noen ganger og hvelve bakebollen over (lurt å bruke en stor bolle). La det heve ca 1,5 time. Når det er cirka en halv time igjen av hevetiden, sett en ildfast form med lokk i ovnen og sett ovnen på 250 grader. Løft deigen forsiktig over i den varme formen, sett på lokket og la det steke i 30 minutter. Slå ned temperaturen til 225-230 grader. Ta av lokket og la brødet steke videre i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.









    Oppskriften er hentet fra trinesmatblogg.no.

    Ingen kommentarer: