mandag 13. juli 2009

Foccacia

Den ultimate!

25 gram gjær
1 dl vann
270 gram hvetemel
30 gram durum mel (ikke prøv å erstatt det!)
0,5 ts salt
100 gram smør
1 egg

Topping:
50 gram smør
1 ss hakket frisk rosmarin (eller cirka 1 ts tørket)
50 gram revet parmesan (om du har..)
25 stenfrie sorte oliven
0,5 dl pinjekjerner
0,5 ts flaksalt

Rør ut gjæren i vannet (37,5 grader). Bland hvetemel, durum mel og salt. Rør i egg og gjærvæsken og elt i ca. 5 minutt. La deigen heve i 30-40 minutt. Trykk deigen ut til en sirkel, ca. 26 cm i diameter.

Topping: Skjær småret i små biter og fordel det oppå brødet. Dryss over rosmarin, parmesan (eventuelt), pinjekjerner, oliven og flaksalt. Stek brødet midt i ovnen 12-15 minutt.



Kilde: Spis Bedre

Ingen kommentarer: