Ingredienser:
400-430 gram hvetemel
15 gram gjær
3 dl vann
½ – 1 ts salt
Fremgangsmåte:
Lag deigen dagen før du baker brødet. Smuldre gjær i en skål, dryss på salt og rør gjæren med litt av vannet (37 grader), hell over litt mel. Rør deigen sammen og elt den grundig sammen med resten av melet og vannet. Dekk til deigen med et fuktig klede og sett den til heving i kjøleskapet i 12 timer.
Neste dag knar du deigen igjen og former den til tre baguetter (eller mindre brød om du foretrekker det). Legg de på bakepapir og dekk med et fuktig klede. Sett de lunt til heving i 45 minutter.
Sett inn bakeplaten (uten brød!) og sett ovnen på 250 grader. Snitt brødene med barberblad når de er ferdig hevet (en skarp knviv kan også brukes). Ta ut den varme platen og legg brødene på. Pensle brødene med vann og sett i ovnen. Skru ned varmen til 225 grader (mulig du må prøve deg litt frem her). Pensle brødene med vann etter 10 minutters steketid Brødene stekes i 15-20 minutter (15 minutter var nok i min ovn). Penlse med smør når de er ferdig om du ønsker de ekstra blanke
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar