Ingredienser:
9 plater gelatin
3 egg
3 ss sukker
5 ss kakao
1,5 dl kremfløte
5 dl helmelk
2 ss maisenna
Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann (nb! legg de ved siden av hverandre i for eksempel en langpanne). Skill eggene og legg eggeplommene i en kjele og hvitene i en bolle.Rør sukker, kakao, fløte, melk, maisenna sammen med eggeplommene. Gi det et oppkok under omrøring. Skru ned varmen og la kremen trekke i 4-5 minutter. Rør hele tiden. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme sjokoladekremen. Sett kokekaret i kaldt vann så kremen avkjøles raskt. Rør av og til.
Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i sjokoladekremen. Skyll en form som rommer ca. 1,5 liter med kaldt vann. Rist vannet godt ut og fyll i sjokoladekremen. Dekk med plast og sett puddingen i kjøleskapet i minst 4 timer.
Hvelv puddingen på et fat og pynt med hakket sjokolade og vispet krem. Server med vaniljesaus……
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar